GEWOON SGOON

Altijd een sgone en gezonde lucht in huis!
Neem contact op

Reinigen van woning ventilatie

Iedere woning is voorzien van een ventilatiesysteem. Dit kan een ‘simpel’ ventilatiesysteem zijn, waarbij de lucht op natuurlijke wijze af- en aangevoerd wordt, maar het kan ook mechanisch geregeld worden door een mechanisch ventilatiesysteem.

Omdat woningen steeds beter geïsoleerd zijn en het belang van frisse lucht steeds duidelijker wordt, worden woningen sinds de jaren ‘80 van de vorige eeuw voorzien van een mechanisch ventilatiesysteem. De meest gebruikte ventilatiesystemen kunnen worden onderverdeeld in reguliere mechanische ventilatie en warmte terugwin installaties (WTW)

Zo’n mechanisch ventilatiesysteem zorgt ervoor dat de luchtkwaliteit in jouw huis gezond blijft, door de vuile lucht af te voeren en schone lucht binnen te laten. Dat is maar goed ook, want tegenwoordig zitten we allemaal veel binnen en dan is goede luchtkwaliteit enorm belangrijk.

Mechanische ventialtie of WTW (warmte terug win)

Er zijn twee vormen van mechanische ventilatie. Het ene ventilatiesysteem zuigt alleen vervuilde lucht af, en wordt mechanische ventilatie genoemd. Het andere systeem zuigt niet alleen lucht af, maar blaast ook schone, verwarmde lucht uw woning in. Dit systeem is een WTW.

Welke van de twee types ventilatie heeft u?

  1. Check de grootte van de ventilatiebox. Deze box (de motor van het systeem) staat meestal in dezelfde ruimte als de cv-ketel. Is de box de grootte van grofweg een wasmachine, dan heeft u een wtw. Is de box ongeveer zo groot als een computerbeeldscherm, dan heeft u een mechanisch ventilatiesysteem.
  2. Kijk ook naar de ventielen in het plafond of in de muur. Zitten deze enkel in de keuken, wc en/of badkamer, dan heeft u een mechanisch ventilatiesysteem. Zitten er op meer plekken ventielen en/of roosters, dan heeft u wtw ventilatie!

Het vervuilde ventilatiesysteem

Helaas hopen er in de ventilatiesystemen ook vuile deeltjes zich op aan de binnenkant van de luchtkanalen en verdeelslangen. Het kan zelfs gebeuren dat deze vuile deeltjes vervolgens weer naar binnen geblazen worden. Het gevolg? Een muffe lucht in huis, meer huisstofmijt, problemen met de vochtbalans en bacteriën, schimmels en virussen die door uw hele huis heen geblazen worden.

Daardoor is er meer kans op;

  • vermoeidheid- en concentratieproblemen,
  • hoofdpijn,
  • allergische reacties
  • slijmvliesirritaties
  • droge, branderige ogen.

Als het ventilatiesysteem echt heel vol zit met stof, dan kan het zijn dat de ventilator oververhit raakt en een hoop lawaai gaat veroorzaken. Dat is uiteraard niet de bedoeling.

Regelmatig onderhoud aan de luchtkanalen en ventilatiebox kan de meeste problemen met uw mechanische ventilatie voorkomen. Wanneer u uw mechanische ventilatie periodiek laat reinigen en afstellen, blijft uw installatie sgoon en op een optimaal functioneren. Zo bent u altijd verzekerd van gezonde lucht in huis. Daarnaast voorkomt periodiek onderhoud onnodige schade, omdat eventuele problemen dankzij regelmatige controles in een vroeg stadium worden ontdekt. .

Hoe werkt onze reiniging van het ventilatiesysteem?

Alle luchtkanalen met een hele krachtige stofzuiger en stevige roterende borstel sgoongemaakt. Het vuil komt hierdoor los en wordt door de speciale stofzuiger opgezogen. Uiteraard worden ook de ventilatieboxen en ventielen helemaal gereinigd en checken we de afzuigcapaciteit. Dan is het ventilatiesysteem weer helemaal klaar voor uitstekend functioneren! Alle onze werkzaamheden en resultaten krijgt inzichtelijk middels een uitgebreid opleverrapport.

Gewoon Sgoon zorgt ervoor dat onze specialisten bij u op de stoep staan om de ventilatiesystemen te inspecteren en te reinigen. Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag om de luchtkwaliteit in uw woning weer zo optimaal mogelijk te krijgen!

Echte professionals werken op
een sgone werkplek

Kom met ons in contact

Ons adres

Gewoon Sgoon BV
Van der meerweg 2
3233 BX Oostvoorne

Bel ons

06 15 60 66 28