Het is belangrijk om in kaart te brengen hoe we de kans op besmetting in de keuken zo klein mogelijk kunnen houden, zeggen specialisten aangesloten bij de NVLG (Nederlandse Vereniging Leveranciers Grootkeuken). Er zullen in de keuken en achter de bar maatregelen getroffen moeten worden. Hiermee bedoelen ze bijvoorbeeld o.a. het regelmatig reinigen van de vaat en het spoelen van de glazen.

Een juiste inzet van je grootkeukenapparauur verkleint dus het risico op besmetting. Maar waar moet dan precies op letten? Wij geven je een paar tips…
1. Let op de temperatuur van het spoelwater: dit zorgt voor het doden van virussen, waar onder het coronavirus. We zien helaas wel dat heet water van de boiler zich mengt met koud of lauw water, waardoor er niet goed gedesinfecteerd wordt.
2. Laat de onderhoudsbeurt doorgaan: ook al heb je de keuken een tijd niet gebruikt door deze moeilijke periode, toch kunnen verschillende factoren ervoor zorgen dat er problemen ontstaan.
3. Reinig je wasmachine dagelijks: omdat de reiniger zelf ook schoon moet zijn om schoon te kunnen maken!